Crazy Dog?

Crazy dog hond mee op roadtrip

08-10-2018, Jessica

Je hond mee op roadtrip? Natuurlijk! Wij zijn dol op honden en vinden het super als je hond mee gaat op je reis.
Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het rondreizen met een hond. In het algemeen en specifiek met een CrazyCamper.

Tip 1. Overschat me niet…

Onze campers zijn niet groot. Sterker nog: ze zijn klein! We zijn dol op alle honden, maar of je jouw Sint Bernard een plezier doet in onze camper?
Overschat de camper niet, maar onderschat vooral niet de bewegingsruimte die je hond nodig heeft om (net als jij!) comfortabel te reizen. Neem altijd contact met ons op als je twijfelt.

Tip 2. Feeling hot, hot, hot…

Hou rekening met het weer. Onze campers hebben geen airco. Voor je hond kan dit echt een probleem zijn. Al rij je met de ramen open, de temperatuur loopt op. Je hond kan zijn warmte niet goed kwijt, met alle gevolgen van dien.
Je camper geeft je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Gebruik deze vrijheid ook voor het welzijn van je hond!
     

Tip 3. Waar laat je mij?

Je kan de hond tijdens het reizen bij je nemen voorin de camper, maar dit is voor beiden misschien te krap. Plus; is het veilig? Wij raden je aan om een (reis)bench mee te nemen. Je kan deze achter je in het kampeergedeelte goed kwijt. Bij de type 2 campers heb je een kleine vierkante meter die altijd vrij is (ook als jij ligt te slapen). Dit is ideaal voor een bench.

Even meten? Kom langs en neem je viervoeter en bench mee!

Tip 4. HATSJOE…

Niet iedereen is dol op honden. Niet iedereen is dol op hondenhaar. Sommigen zijn allergisch. Daar houdt CrazyCampers rekening mee. Je krijgt aparte matrassen & gordijnen mee, zodat de volgende reiziger met een honden allergie geen last ondervindt.

Daarmee ben je niet klaar. We raden honden eigenaren aan om veel (heel veel…) dekens en lakens mee te nemen, om de bedden en (voor)stoelen af te dekken.

Schoon inleveren is altijd het devies bij CrazyCampers. Dat betekent haarvrij. En geloof ons, je bent dankbaar voor al die dekens, want dat scheelt je aanzienlijk in schoonmaak tijd…

Tip 5. Waar ga je heen?

Check vooraf altijd de regels omtrent honden voor de landen waar je (door)heen reist. Overal in Europa gelden regels voor (reizen met) honden. Houd je hieraan. Als je dit niet doet kan je dit duur komen te staan: van boetes tot en met het in quarantaine plaatsen van je hond.

De belangrijkste regels, die vrijwel overal gelden:

Je hond moet een Europees dierenpaspoort hebben, ingeënt zijn (dit kan wisselen maar rabiës, oftewel hondsdolheid, is vaak verplicht) en moet gechipt zijn. Verder zijn er diverse landen waar je hond een muilkorf bij zich moet hebben.

Check op tijd bij je dierenarts waar jouw hond aan moet voldoen.

Heb je nog meer tips over reizen en kamperen met je hond? Laat het hieronder in de comments achter.

We wensen jullie & je hond een fijne vakantie!

reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *