Keep it cool

08-08-2018, Jessica

Een koelbox hoort bij de standaard inventaris van de CrazyCampers. Maar hoe houd je ‘m koel? En wat is het verschil tussen ‘luxe’ en ‘normaal’?

Tip 1. Welke kies je?

We verhuren altijd een koelbox bij je camper, maar voor €25,- extra kan je voor een luxere variant gaan.

Het verschil zit in de manier van koelen. De luxe koelbox koelt zowel tijdens het rijden (op 12 volt) als op de camping (220volt). Daarnaast is deze koelbox krachtiger en heeft hij een dikkere wand, waardoor hij beter isoleert.

De normale koelbox koelt alleen op de camping (220volt) en heeft een iets dunnere wand.

Welke koelbox je kiest hangt van meerdere dingen af. Ga je vaak zelf koken? Vind je koude drankjes een must? Ga je naar een warme bestemming? Dan is de luxe koelbox je vriend.

Verwacht niet dat de luxe koelbox meteen ijskoud is. Zeker op 12volt heeft dit tijd nodig & de omgevingstemperatuur is altijd van invloed. Een nieuwe koelkast thuis is ook niet meteen koud na de eerste keer aansluiten. Lees zeker even verder voor extra tips!

Tip 2. Normaal is niet slecht.

De normale koelbox is zeker geen slechte koelbox. Hij doet het prima, zeker als je er handig gebruik van maakt.

  • Hou ‘m dicht: hoe vaker je opent, hoe meer warmte er in komt.
  • Koop koud in: pak drankjes uit het gekoelde schap van de supermarkt. Wat al koud is, hoeft de koelbox niet af te koelen.
  • Niet te vol: hoe dichter opeen gepakt, hoe meer moeite de koelbox heeft met koud krijgen van de inhoud.
  • Start bevroren: koop diepvries doperwtjes of een variant daarop. Extra koeling voor je koelbox en ’s avonds een prima onderdeel van je maaltijd.

Deze tips kan je overigens ook prima toepassen bij de luxe koelbox.

Tip 3. Verwacht geen koelkast…

Tja, het is en blijft een koelbox. Bij 30 graden buiten zal het echt niet zo koud worden als je koelkast thuis. Bewaar je biefstuk er geen drie dagen in, dat is vragen om buikpijn…

Tip 4. Koele camping.

Op veel campings staan diepvrieskisten en soms zelfs koelkasten. Maak hier gebruik van! Je kan in een koelkast natuurlijk je boodschappen bewaren, maar de diepvries kan je gebruiken voor het invriezen van koelelementen of kleine flesjes water. Bij vertrek heb je dan extra koeling voor in je koelbox. Wel even duidelijk je naam er op schrijven (er zijn meer mensen die dit trucje toepassen…).

     

Tip 5. Start koel.

Begin je reis met een koude koelbox. Veel van onze reizigers pakken thuis op hun gemakje de camper in. Zet de koelbox daar alvast aan de stroom. De koelbox is dan koud als je hem in pakt met de koude spullen uit je koelkast. Een goed begin is het halve werk zeg maar.

Laatste extra tip. Huur je een type 2 camper? Dan heb je een koelkast ter beschikking, die zowel op 12 als 220 volt koelt. Geen luxe koelbox meer nodig!

Ben je er nog niet uit? Stel je vragen over de koelbox, of andere opties, hieronder in de comments.

reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *