Van bus tot camper: hefdak

Hefdak camper CrazyCampers

15-01-2019, Jessica

Voor veel mensen is het een droom, het bezitten van je eigen camper en altijd kunnen gaan en slapen waar je wilt.

Werkelijkheid maken van je dromen is het mooiste wat er is. CrazyCampers helpt hierbij een handje. De komende tijd zullen er een aantal tips over het bouwen van een camper online komen. Vandaag trappen we af met één van de belangrijkste elementen voor een buscamper: het hefdak.

Een hefdak, of een pop-up dak, heb je vaak nodig als je een bus om wilt bouwen naar camper. Met name als je (flink!) wat minder wegenbelasting wilt betalen…En wie wil dat nou niet?

Sta hoogte in je bus is één van de eisen om een lager belasting tarief te krijgen. Heeft je bus dit niet van zichzelf, dan kan je een hefdak monteren.

Hyundai H200 met hefdak

CrazyCampers heeft er voor gekozen om een eigen hefdak te ontwikkelen. Dit komt voort uit moeilijkheden die wij ondervonden met de standaard hefdaken van REIMO en SCA. Zo bleken deze moeilijk te passen op bus die wij op het oog hadden: de Hyundai H200. De ronde vorm van de bus en de korte ‘wangen’ van het hefdak maakten dat het hefdak het ‘net niet’ was. Komt nog bij dat REIMO en SCA erg lange levertijden hebben én we niet vrolijk werden van de scharnieren van REIMO.

Wat er niet is, maken we zelf. Het zou haast een slogan kunnen worden, want dat is precies wat we gedaan hebben.

Het CrazyCampers hefdak is beter toepasbaar. Eigenlijk durven we wel te zeggen dat hij past op elke bus. Daarnaast is het een dak wat aan onze kwaliteitsnormen voldoet: stevige scharnieren, dik tentdoek met goede ritsen en een hor. Door de verhuur ervaring weten we dat dit echt heel belangrijk is, zeker als je de buscamper veel gaat gebruiken.

Inmiddels hebben we één van deze daken geplaatst op een Hyundai H200. En dit past…perfect!

Het CrazyCampers hefdak kan je zelf inbouwen, je kan het door ons laten doen. Kijk hier voor meer informatie.

Heb je vragen naar aanleiding van deze tip? Stel ze hieronder in de comments.

1 Reactie

  1. harry de jonghe schreef:

    hallo ivb met het popupdak is dit ook toe te passen op een transporter t3 model groeten harry

reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *